Home Wie Wat Waar Contact

  bron:hetkrantje

Leidschendam - Van de ene op de andere dag werd Marco Paalvast een paar jaar geleden arbeidsongeschikt. "Op mijn 45e kreeg ik mijn eerste hartaanval", aldus de nu 48-jarige Marco. In totaal heeft hij er vier gekregen. Als gevolg daarvan is een deel van zijn hart afgestorven.

Door Dick Janssen

"Ik ben twee keer met de ziekenwagen afgevoerd en ze zijn zes keer naar binnen geweest via mijn lies", vertelt Marco. "Ze hebben stents in mijn aderen geplaatst." De geboren Rijswijker werkte daarvoor 11 jaar bij Espresso Service West in Den Haag in de koffiehandel en had het daar prima naar zijn zin. "Ik mis het nog iedere dag." Hij heeft zo'n drie jaar gerevalideerd, maar zal nooit meer kunnen werken. Bij de pakken neerzitten is echter niet iets voor Marco.
Snackkar
"Mijn vader is ook op zijn 58e neergevallen, dus ik hou er rekening mee dat ik ook niet oud word", zeg Marco, desondanks lachend. Om toch te zorgen voor extra inkomsten voor zijn vrouw Jacqueline en hun 12-jarige tweeling, kwam hij op het idee om met een mobiele snackwagen aan de slag te gaan. "Mijn vader had vroeger snackbar Knabbel en Babbel in Den Haag en ook een saladefabriek, dus de horeca zit wel een beetje in het bloed", meent Marco, wiens vrouw overigens ook in de horeca werkt op het Veurs Lyceum in Leidschendam.
Goedgekeurd
Marco kocht een oude bestelbus van Life&Garden en bouwde deze in zijn tuin aan de De Ruyterstraat in Leidschendam helemaal om. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het zit er in: Een frituur, koelvitrines en –kasten, roestvrij stalen stellingen en werkbladen, een afzuiginstallatie, au bain marie warmhoudbakken, feestverlichting, professionele sausdispensers, enz. Zelfs een wasbakje met watertank om de handen te kunnen wassen ontbreekt niet.
"Alles is compact, schoon, superhygiënisch en goedgekeurd", meldt Marco. Hij heeft een opklapbare luifel gemaakt door een gat in de zijkant van de bus te zagen. Ongeveer twee jaar is hij er mee bezig geweest. "Rustig op mijn gemakkie en met hulp van mijn goede vriend Joey Visser van Zink op Maat. Ik kan zelf immers niet zo zwaar werk aan. Iedereen lachte mij uit, maar sinds augustus draaien we met de snackkar."
Kale kop
Zijn vrouw Jacqueline staat in de rijdende patatkraam en het bedrijfje heet dan ook 'Jacs Catering'. Voor Marco zit het meeste werk er nu op. Hij wil nog wel de buitenkant van de kar opknappen en er een naam op zetten. "Kale koppen, niet te stoppen", suggereert hij met een knipoog. "Nee hoor, daar komt natuurlijk Jac's Catering op te staan. Verder rijd ik alleen de wagen, help een beetje en maak de boel schoon".
All you can eat
De snackkar kan worden uitgenodigd voor familie- en bedrijfsfeestjes, bruiloften, verjaardagen enz. Dat kost in principe niets. "We werken volgens het concept all you can eat voor € 6,50", legt Marco uit. "Voor dat bedrag kun je zoveel patatjes, broodjes kroket, frikadel, of andere snacks eten als je wilt. We hebben ook wel eens in het Westland gestaan, maar daar hebben we weinig verdiend. Die gasten kunnen vreten..! We hoopten verder een vaste staanplaats te krijgen, maar dat mag niet van de gemeente. Dat is een beetje lastig met vergunningen en dergelijke. Jammer, want er is hier verder niets in de Zeeheldenwijk." Afgelopen week stond Jac's snackkar bij een evenement op Wellant Westvliet. "En we hopen met Koninginnedag een plek in Rijswijk te hebben, waar we eerder ook op de kerstmarkt stonden."

"Verder mag iedereen op mijn begrafenis natuurlijk wel een patatje komen eten", grapt Marco tot slot. "Al hoop ik wel dat dat nog minimaal 20 jaar duurt."